5 feb ’20 | Interview MooiLaarbeekKrant met initiatiefnemers ’t Heuveltje

De MooiLaarbeekKrant is benieuwd naar de plannen rondom het nieuwe wooninitiatief ’t Heuveltje en ging in gesprek met initiatiefnemers Marscha Verstappen en Tom van den Heuvel.

Al een aantal jaar geleden ontstond het idee om in de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel een kleinschalig en bijzonder wooninitiatief op te richten voor mensen met een beperking. De afgelopen maanden heeft een klein team deze plannen verder uitgewerkt. En hoewel er nog niet gestart is met de bouw, bestaat de goede hoop dat binnenkort met alle betrokkenen groen licht gegeven wordt voor wooninitiatief ’t Heuveltje.

De locatie die de initiatiefnemers Marscha Verstappen en Tom van den Heuvel voor ogen hebben is het terrein van (en voor) was- en strijkservice Jaantje, op de Dorpsstraat 82/84. Jaantje krijgt uiteindelijk een plekje aan de voorkant van het nieuw te bouwen pand. Marscha en Tom vertellen: “We hebben gekozen voor een initiatief dat bewust kleinschalig, bewust dichtbij en bewust midden in het dorp is. Helemaal passend bij Aarle-Rixtel.”

Het gebouw moet plaats gaan bieden aan 14 bewoners, die allen een eigen studio hebben maar zeker ook dagelijks gebruik gaan maken van de gezamenlijke ruimtes. Het duo legt uit: “Het wooninitiatief is bedoeld voor mensen met een beperking die een WLZ-indicatie hebben (Wet Langdurige Zorg). Er is 24-uurs zorg aanwezig. Doel van het wooninitiatief is om een plek voor mensen met een beperking te zijn, waar je onbezorgd en voor onbepaalde tijd kunt wonen. Hiervoor wordt een stichting opgericht waarmee de ouders/voogden van de bewoners met een gerust hart hun verantwoordelijkheid kunnen delen.”

Informatiebijeenkomst

Marscha en Tom willen de toekomstige bewoners gaan betrekken bij de verdere uitwerking van hun planning. “Daarom willen we onze plannen nu alvast met Laarbeek delen. Als je meer wilt weten over ’t Heuveltje, kom dan naar de informatiebijeenkomst op 11 februari om 20.00 uur bij conferentiecentrum De Couwenbergh. Meld je wel even aan via de website van Snoeperij Jantje: www.snoeperijjantje.nl/aanmelden. Wie op de hoogte gehouden wil worden van de ontwikkelingen, maar niet in staat is om op 11 februari te komen, kan zich via hetzelfde formulier melden.”