2 sep ’20 | Artikel in het Eindhovens Dagblad over ’t Heuveltje

Een mooi artikel in het Eindhovens Dagblad over ’t Heuveltje. Dat delen we natuurlijk graag.

Op het terrein van Wasserij en Strijkerij Jaantje komen veertien studio’s voor mensen met een verstandelijke beperking.

Een woonplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor Marscha Verstappen, oprichtster van Snoeperij Jantje en Wasserij en Strijkerij Jaantje, was het al lange tijd een droom. Eind dit jaar zal haar plan in samenwerking met Tom van den Heuvel in Aarle-Rixtel eindelijk werkelijkheid worden.

,,Bij onze Strijkerij zit een stuk grond dat al jaren een maatschappelijk bestemmingsplan heeft. Daar wilde ik iets mee. Samen met Tom van de Heuvel, een vriend uit het dorp, heb ik een partij gevonden die hieraan mee wilde werken.”

Wooninitiatief ’t Heuveltje op de Dorpsstraat zal er volgens Verstappen als volgt uit komen te zien: ,,Er zullen veertien studio’s gebouwd worden. Twaalf gaan inpandig, de andere twee komen eigenlijk in de achtertuin te staan. Over de huurkosten weet ik nog niks. Deze worden in overleg met de bouwer bepaald. Wij concentreren ons op de zorg.”

De studio’s zijn speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking die vierentwintig uur per dag begeleiding nodig hebben. Volgens Verstappen is iedereen welkom op ’t Heuveltje: ,,Het maakt niet uit hoe oud je bent. Het gaat erom dat we een fijne club mensen hebben die ook bij elkaar passen. Daar ligt onze focus dan ook op. Je hoeft niet per se dagbesteding te krijgen, maar het kan wel. Wellicht komen er straks mensen te wonen die nu al bij ons werken. Die kunnen dat natuurlijk gewoon blijven doen.”

De bouw is in handen van Ons Thuis, Verstappen neemt samen met Van den Heuvel de zorg op zich met hun stichting ’t Heuveltje: ,,Met het bestuur realiseren wij de zorg, de vastgoedregisseurs zetten het pand neer. Anders was het niet haalbaar voor mij. Ik heb al twee dagbestedingen, daar heb ik mijn handen vol aan. Zonder die dagbestedingen had ik dit denk ik nooit gedaan. Wij gaan met Wasserij Jaantje trouwens ook een ruimte huren in het gebouw. Maar dit staat wel los van het wooninitiatief.”

In december gaat de bouw van de studio’s van start. Verstappen hoopt dat ze een jaar later bewoonbaar zijn: ,,Er is veel animo voor de studio’s. Daarom hebben we er nog niet veel bekendheid aan gegeven. We willen hier voorzichtig mee zijn. Veel ouders zijn op zoek naar kleinschalige wooninitiatieven voor hun kind.”

https://www.ed.nl/de-peel/t-heuveltje-in-aarle-rixtel-kleinschalig-wonen-voor-verstandelijk-beperkten~a5532aed/