12 jan ’24 | vacature woonbegeleider

’t Heuveltje zoekt jou – Vacature Woonbegeleider

 

Werken bij ‘t Heuveltje
Iedere bewoner bij ‘t Heuveltje is uniek. Iedere medewerker ook. Want jouw manier van begeleiden
en ondersteunen is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met eindeloos veel geduld,
met bruisende energie of met een behoorlijke dosis humor. Misschien ben jij degene die net dé
manier heeft gevonden om een bewoner te stimuleren en te laten stralen. Hoe dan ook, jij gelooft in
kansen en mogelijkheden en biedt vanuit een warm hart de juiste ondersteuning voor de juiste
bewoner. Het creëren van woongeluk staat bovenaan jouw lijstje. Dat maakt jou waardevol. Voor de
bewoners én de rest van het zorgteam. Dat is werken bij ‘t Heuveltje. Iets voor jou?

 

Wat ga je doen
Voor de bewoners is ’t Heuveltje hun thuis. Het is belangrijk dat je bewoners in deze thuissituatie
zoveel mogelijk zelfstandig dingen laat doen en ze stimuleert om bijvoorbeeld hun vrije tijd in te
vullen, boodschappen te doen, te reizen en met relaties om te gaan.
Ook organiseer je bijvoorbeeld activiteiten, in groepsverband of individueel. Je kunt ook heel
praktische hulp bieden door te ondersteunen bij het opruimen van de kamer of door iemand met
verstandelijke beperkingen te leren zelfstandig boodschappen te doen. Daarnaast kun je mensen
vaardigheden aanleren die zij zichzelf moeilijk eigen maken. Soms zul je daarbij creatieve oplossingen
moeten bedenken. Als woonbegeleider vertaal je de begeleidingsvragen van de bewoners in het dagelijkse leven en volg je het persoonlijk plan dat is opgesteld door de coördinerend woonbegeleiders.

 

Wie zoeken we?
Ben jij een gedreven en enthousiaste coördinerend woonbegeleider die deze uitdaging met beide
handen wil aangrijpen? Voel jij een sterke affiniteit en passie om aan de slag te gaan met deze nieuw
samengestelde bewonersgroep en hun uitdagende begeleidingsvragen? Ben jij een verbinder die met
een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen kan kijken? Durf je zelf beslissingen te
nemen en verantwoordelijkheid te dragen? Vind jij een goede samenwerking met het team,
betrokken disciplines en verwanten belangrijk?
Dan ben jij de kandidaat die we zoeken!

 

Wat heb jij in huis?
● Minimaal een MBO-diploma niveau 3, bijvoorbeeld richting MMZ of SPW
● Bij voorkeur ervaring in de gehandicaptenzorg
● Je bent, zowel overdag in de avonden en in de weekenden, flexibel beschikbaar
● Je bent een doener, houdt van dynamiek, denkt in mogelijkheden en staat stevig in je
schoenen
● Rust en overzicht kunnen houden en een positieve mindset zijn eigenschappen die jij van
nature hebt;

 

Wat hebben wij jou te bieden?
● een contract voor bepaalde tijd voor het aantal uren wat we samen zijn overeengekomen
met intentie tot contract voor onbepaalde tijd.
● een bruto salaris op basis van 36 uur schaal 35 CAO GHZ, vergoeding voor reiskosten, 8%
vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%
● een onregelmatigheidstoeslag op doordeweekse dagen vanaf 19:00u en in de weekenden
(CAO GHZ)
● opbouw van balans-uren en 144 vakantie-uren en 57 uur balans
● verlof per kalenderjaar op fulltime-basis.

 

Hebben we je geprikkeld?
Vragen? Bel gerust met Nicole Otten, tel: 06-21830401 voor meer informatie.
Solliciteren kan via info@theuveltje.eu
Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om eens een keer mee te lopen, zodat je alvast de sfeer kan
proeven en bewoners leren kennen.

9 jan ’24 | Zorg kan beter, maar inspectie heeft vertrouwen

De medicatieregels moeten aangescherpt en er dient een klachtenregeling te komen. Dat concludeert de Inspectiedienst Jeugd en Zorg, die verder voldoende vertrouwen heeft in de kwaliteit en veiligheid van de zorg bij ‘t Heuveltje in Aarle-Rixtel.

 

Deze punten kwamen bij een onaangekondigd bezoek van de inspectie in september aan het licht. Het ging om een routinematige controle; het kleinschalige wooninitiatief voor verstandelijk gehandicapten aan de Dorpsstraat is pas sinds februari geopend en de inspectie wil dan standaard informeren of de zorg wel voldoende is.

 

‘Gemoedelijk en harmonieus’
Op de meeste punten is dat zo. ‘De veertien bewoners krijgen warme zorg van een betrokken team dat hen goed kent. Op de locatie is een gemoedelijke en harmonieuze sfeer. Zorgverleners zien dat de bewoners sinds hun komst een groei doormaken’, aldus de inspectie in het rapport dat deze week verscheen.

De meeste bewoners woonden, voordat ze ’t Heuveltje betrokken, nog bij hun ouders. Het was vorig jaar dus voor het eerst dat ze – onder begeleiding – hun eigen leven gingen leiden. Dat gaat naar omstandigheden goed, ze geven aan dat ze zich er thuis voelen.

 

Ondersteuning bij een relatie
Maar verbeterpunten zijn er dus ook. Naast een beter medicatiebeleid en de invoering van een klachtenregeling zouden de zorgverleners meer moeten kijken naar wat de bewoners belangrijk vinden en daar de zorg op afstemmen.

Vragen als: hoe de bewoners te ondersteunen bij het krijgen of hebben van een relatie, al dan niet op de locatie kunnen dan aan bod komen. Hiervoor moet ’t Heuveltje samenwerken met onder andere de wettelijk vertegenwoordigers van de bewoners.

 

Gedragsdeskundige
De inspectie denkt verder dat het zinvol is om een gedragsdeskundige in te zetten en zo het team naar een nog hoger niveau tillen.

Het stichtingsbestuur heeft toegezegd om te werken aan de kritiek van de inspectie.

 

 

Lilian Dominicus 09-01-24, 13:50 Bron: ED

Fotocredits: Kees Martens/DCI Media

 

18 jun ’22 | Bouwhandeling ’t Heuveltje

De toekomstig bewoners van ’t Heuveltje in Aarle-Rixtel mochten woensdag 25 mei voor de allereerste keer hun nieuwe studio bekijken. De meesten konden niet wachten en zijn al wekelijks bij de bouw te vinden voor het schieten van mooie plaatjes. De bouw wordt nauwlettend in de gaten gehouden en elke vooruitgang en verandering staat op de foto.

 

Bij wooninitiatief ’t Heuveltje zal het woongeluk van de veertien toekomstig bewoners bovenaan staan. Op een prachtige locatie midden in Aarle-Rixtel, van waaruit gewoon meegedaan kan worden in de maatschappij. Waarbij echt aandacht is voor de mensen en een zo normaal mogelijk leven nagestreefd wordt.

 

Het officiële gedeelte met mooie woorden van Paul Verhoeven (Vastgoedregisseur), Tom van den Heuvel (’t Heuveltje) en wethouder Monika Slaets werd afgesloten met het hijsen van de vlag. Met een flink applaus en confetti in de lucht mocht dan eindelijk het gebouw in aanbouw betreden worden.

 

Op alle gezichten was af te lezen hoeveel indruk deze middag maakte, de bewoners zijn overrompeld door de ruime kamers die ze straks krijgen. De inrichting werd besproken; “waar komt straks mijn bed en waar een gezellig zitje?” Het wordt langzamerhand steeds echter, maar dat is ook spannend als je voor het eerst op jezelf gaat wonen. Voor één appartement is nog geen bewoner bekend. Naast de veertien toekomstige bewoners is er nog een extra plek voor één persoon. Eigenlijk een gewoon appartement, waarbij je in een enkel geval er ’s nachts kunt zijn voor een bewoner die je hulp nodig heeft. Je kunt de vorderingen van de bouw ook de komende tijd volgen op www.theuveltje.eu.

 

Artikel verscheen eerder in de MooiLaarbeekKrant: Bouwhandeling ’t Heuveltje

11 nov ’21 | Wooninitiatief ’t Heuveltje kent nieuwe bewoners

Wie door de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel loopt, ziet dat er op de locatie tussen de Boerenbond en restaurant Stout druk gebouwd wordt. Eind volgend jaar moeten daar de deuren van wooninitiatief ‘t Heuveltje open gaan. Een plek waar veertien jongvolwassenen onder begeleiding zelfstandig gaan wonen. Onlangs maakten de nieuwe bewoners voor het eerst kennis met elkaar. 

 

Een grote glimlach op het gezicht van Mats. Op de vraag of hij zin heeft om op zichzelf te gaan wonen zegt hij volmondig ‘ja’. Nu hij weet wie zijn medebewoners zijn, kan Mats niet wachten tot hij zijn eigen appartement kan inrichten. Want dat is wat er gaat gebeuren. Iedereen krijgt zijn eigen appartement in ‘t Heuveltje, waar naast de veertien kamers ook een gezamenlijke ruimte is en waar de bewoners elke dag samen zullen eten. “Er is 24 uurs begeleiding”, vertelt Marscha Verstappen. Zij is oprichtster van Snoeperij Jantje en Wasserij en Strijkerij Jaantje en is samen met Tom van den Heuvel initiatiefnemer van het project.  

 

Het project is bijzonder, omdat het niet zorg aanbiedt vanuit een grote zorgaanbieder, maar met een eigen, gekwalificeerd team gaat werken. “Er moet een zelfsturend team staan. Daarnaast willen we zoveel mogelijk lokaal. Uiteindelijk moet het een plek worden waar deze mensen langdurig, structureel kunnen wonen”, geeft Marscha aan.  

 

Marscha en Tom worden bijgestaan door Petra Verhappen, Chantal Broere en Lieke Verstegen. Gedrieën vormen zij een denktank en samen met Marscha en Tom zetten ze de grote lijnen uit om uiteindelijk eind volgend jaar te kunnen starten bij ‘t Heuveltje. De eerste kennismaking met elkaar was bij de buurman, restaurant Stout. “Iedereen was heel erg blij om elkaar eindelijk eens te zien. We willen de komende tijd vaker activiteiten gaan organiseren met elkaar, we hebben een jaar de tijd om met elkaar een mooie groep te vormen”, aldus Marscha.  

 

Overdag zal er altijd begeleiding zijn, maar ook ‘s nachts is er iemand in het complex aanwezig die de bewoners indien nodig kan helpen. Marscha: “We gaan er vanuit dat de mensen ‘s nachts gewoon slapen, maar het kan ooit zijn dat er iets is. Dan is het fijn om iemand te hebben waar ze op terug kunnen vallen. Een soort nachtwaker, conciërge die ook zelf woont in het gebouw. Daarvoor zoeken we nog iemand. Diegene wordt dan gecompenseerd in de woonlasten.” Mensen die hier meer over willen weten, kunnen  contact opnemen via info@theuveltje.eu.

 

De bewoners van ‘t Heuveltje moeten zoveel mogelijk deel gaan nemen in het Aarle-Rixtelse dagelijks leven. Zo is het de bedoeling dat twee bewoners zelf lokaal boodschappen gaan doen en ‘s avonds het eten verzorgen. Mats kijkt daar nu al naar uit. “Ik maak heel graag pasta. Fusili met tomatensaus.” 

 

Artikel verscheen eerder in de MooiLaarbeekKrant: Wooninitiatief ‘t Heuveltje kent nieuwe bewoners: ‘Ja, ik heb zin om op mezelf te gaan wonen’ 

Fotocredits: Marcel van de Kerkhof BD

1 mrt ’21 | Het begin is gemaakt

De spandoeken zijn bevestigd, de hekken zijn geplaatst, de vergunning is binnen. Kortom; het begin van ’t Heuveltje is gemaakt. De sloopwerkzaamheden van de ‘oude’ wasserij Jaantje starten binnenkort, gevolgd door een archeologisch onderzoek. Op naar ons prachtige wooninitiatief ’t Heuveltje! 

19 jan ’21 | Informatiebijeenkomst online

Gezien de huidige maatregelen zal de informatiebijeenkomst van 28 januari online plaatsvinden. We praten die avond belangstellenden in het kort bij over de stand van zaken op dit moment. Geïnteresseerden die zich hebben aangemeld ontvangen per mail een uitnodiging om deze avond op afstand bij te wonen. Heb je vooraf aan deze online bijeenkomst vragen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@theuveltje.eu.

15 dec ’20 | Uitnodiging informatieavond – Wonen in ’t Heuveltje

Op donderdagavond 28 januari organiseren wij, bij de Couwenberg (Dorpsstraat 1, Aarle-Rixtel), een informatiebijeenkomst voor alle belangstellenden die interesse hebben voor wonen in het nieuwe wooninitiatief ’t Heuveltje.  

Aanmelden 

Wil je deze avond bijwonen? Dan ben je van harte welkom. Aanmelden kan via info@theuveltje.eu. Laat even weten met hoeveel personen je wilt komen zodat wij de dan geldende coronamaatregelen kunnen handhaven. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zullen we de bijeenkomst in twee of meerdere sessies inplannen. Na aanmelding ontvang je, tijdig voorafgaand aan de bijeenkomst, het tijdstip waarop je bent ingedeeld. 

Kijk hier voor meer informatie over wonen in ’t Heuveltje.

2 sep ’20 | Artikel in het Eindhovens Dagblad over ’t Heuveltje

Een mooi artikel in het Eindhovens Dagblad over ’t Heuveltje. Dat delen we natuurlijk graag.

Op het terrein van Wasserij en Strijkerij Jaantje komen veertien studio’s voor mensen met een verstandelijke beperking.

Een woonplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor Marscha Verstappen, oprichtster van Snoeperij Jantje en Wasserij en Strijkerij Jaantje, was het al lange tijd een droom. Eind dit jaar zal haar plan in samenwerking met Tom van den Heuvel in Aarle-Rixtel eindelijk werkelijkheid worden.

,,Bij onze Strijkerij zit een stuk grond dat al jaren een maatschappelijk bestemmingsplan heeft. Daar wilde ik iets mee. Samen met Tom van de Heuvel, een vriend uit het dorp, heb ik een partij gevonden die hieraan mee wilde werken.”

Wooninitiatief ’t Heuveltje op de Dorpsstraat zal er volgens Verstappen als volgt uit komen te zien: ,,Er zullen veertien studio’s gebouwd worden. Twaalf gaan inpandig, de andere twee komen eigenlijk in de achtertuin te staan. Over de huurkosten weet ik nog niks. Deze worden in overleg met de bouwer bepaald. Wij concentreren ons op de zorg.”

De studio’s zijn speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking die vierentwintig uur per dag begeleiding nodig hebben. Volgens Verstappen is iedereen welkom op ’t Heuveltje: ,,Het maakt niet uit hoe oud je bent. Het gaat erom dat we een fijne club mensen hebben die ook bij elkaar passen. Daar ligt onze focus dan ook op. Je hoeft niet per se dagbesteding te krijgen, maar het kan wel. Wellicht komen er straks mensen te wonen die nu al bij ons werken. Die kunnen dat natuurlijk gewoon blijven doen.”

De bouw is in handen van Ons Thuis, Verstappen neemt samen met Van den Heuvel de zorg op zich met hun stichting ’t Heuveltje: ,,Met het bestuur realiseren wij de zorg, de vastgoedregisseurs zetten het pand neer. Anders was het niet haalbaar voor mij. Ik heb al twee dagbestedingen, daar heb ik mijn handen vol aan. Zonder die dagbestedingen had ik dit denk ik nooit gedaan. Wij gaan met Wasserij Jaantje trouwens ook een ruimte huren in het gebouw. Maar dit staat wel los van het wooninitiatief.”

In december gaat de bouw van de studio’s van start. Verstappen hoopt dat ze een jaar later bewoonbaar zijn: ,,Er is veel animo voor de studio’s. Daarom hebben we er nog niet veel bekendheid aan gegeven. We willen hier voorzichtig mee zijn. Veel ouders zijn op zoek naar kleinschalige wooninitiatieven voor hun kind.”

https://www.ed.nl/de-peel/t-heuveltje-in-aarle-rixtel-kleinschalig-wonen-voor-verstandelijk-beperkten~a5532aed/

23 jul ’20 | Grondoverdracht

Eindelijk is het zover! donderdag 23 juli wordt de grond eigendom van “ons Thuys B.V.” en kan het bouwproces in gang gezet worden. Hopelijk kan er in december 2020 al begonnen worden met de bouw.

12 jun ’20 | Stichting ’t Heuveltje is een feit

Sinds 12 juni 2020 zijn we ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als stichting. Hoewel we waarschijnlijk wel aan de richtlijnen voldoen om een ANBI-status aan te vragen hebben we hier (voorlopig) nog niet voor gekozen. We willen het graag anders en op onze eigen manier doen en daar zoveel mogelijk flexibiliteit in houden. De stichting bestaat uit Teun Heinsbergen, Inge van Vonderen, Jelle de Jongh, Marscha Verstappen en Tom van den Heuvel.